4 HRS. DE RESISTÈNCIA "AUTO HEBDO SPORT"
LLEIDA,  13 i 14 DE DESEMBRE DE 2.008

 

 

El passat cap de setmana del 13 i 14 de desembre, es va celebrar la 9ª edició de les "4 hores de resistència Auto Hebdo" al circuit de Lleida. Tal i com ja indicaven les previsions, el dissabte a la tarda va començar a ploure tot just s'acabaven els entrenaments i no va parar fins ben entrada la matinada. Aquest fet va fer que el circuit quedés en unes condicions molt difícils, fet que va fer anular el "warm up" de diumenge.

Tresina Sport, tal i com ja varem anunciar a la previa de la cursa, hi va acudir amb l'Oriol Gel, en Marc Vilanova i en David Boltà, amb el Peugeot 205 rally que els dos primers fan servir habitualment al Campionat Inter-social.

El fet de d'anar amb un vehicle sense cap ajuda a la tracció (autoblocant), va complicar d'allò mes l'inici de la cursa pel fang acumulat. Per aquest motiu varen començar els primers problemes al primer relleu a càrrec de l'Oriol, doncs el fang que s'acumulava al vidre del cotxe, unit a una desafortunada avaria al motor d'aigua del neteja vidres, feia que haguéssim de parar "encallats" al fang i esser remolcats fins al box, perdent 8-9 voltes. A partir d'aquí, el circuit es va començar a eixugar i llavors era en Marc Vilanova qui rodava a un ritme acceptable a l'inici pel fang que encara acumulava la pista i el va anar pujant, començant a remuntar posicions. El cotxe començava a donar algun avís en forma de fum blanc de que alguna cosa no anava bé, però un cop revisat el nivell al 2ón canvi de pilot, es decidia seguir sense donar-li més importància. En David imprimiria un ritme alt en una pista en bones condicions d'humitat que li permetien fer una bona conducció, marcant inclús la volta ràpida de la nostre categoria i, poc a poc, anar remuntant posicions. Al acabar aquest relleu, ens trobàvem en la 12ena posició de la gral. i en 3ª de la nostre categoria, a tan sols 1 volta del segon i a 6 del líder que començava a tenir problemes amb el seu Peugeot 106.

Després de fer la maniobra del repostatge correctament, era l'Oriol que entrava a la pista amb la intenció de seguir pujant a la classificació, però, quan portava uns 15 minuts, una biela del motor cedia, obligant-lo a entrar al box. Després d'estar força estona aturats, en Marc agafava el relleu e intentava donar unes voltes, però el soroll anava incrementant i decidia tornar a entrar al box. Es va deixar refredar el motor i es varen fer tot un seguit de maniobres a fi i efecte d'intentar acabar la cursa com fos, fet que va permetre a en David tornar a la pista a manca de 7 minuts i donar 5 voltes, les suficients per passar per sota la bandera de quadres, en 17ena posició final general i 3ers de la classe 1 (fins a 1.600cc), un resultat que dóna ànims a tornar a prendre-hi part.

En resum, una bona experiència i una cursa amb una gran dificultat i duresa que confirma, una vegada més, que fins que no passes sota la bandera de quadres no s'acaba la cursa.

CLASSIFICACIONS CADA 30' I DEFINITIVA

CRÒNICA OFICIAL DISSABTE

CRÒNICA OFICIAL DIUMENGE

VOLTA A VOLTA CURSA (EQUIP TRESINA SPORT ÉS EL Nº29)

VOLTA A VOLTA ENTRENAMENTS

DETALL CIRCUIT RESISTÈNCIES

 
TORNAR