David Vilanova,
Subcampió de Catalunya d’Autocross

“Tot això no hauria estat possible sense el suport de la meva família i de la gent que sempre ha estat al meu costat

En David Vilanova, és un jove  mecànic de 30 anys apassionat pel motor. Juntament amb el Jordi i el David Boltà formen l’equip de competició Tresina Sport. Després dels bons resultats aconseguits, acaba de proclamar-se matemàticament Subcampió de Catalunya d’Autocross en la categoria fins a 1600 cc.

D'on sorgeix la teva passió pels cotxes?

Al principi m’apassionava tot allò que portés gasolina i, després, m’he decantat molt més pels cotxes. Com aquell qui diu, vaig néixer a dalt d’un cotxe perquè a casa meva sempre han sigut mecànics.  A més, el meu germà gran també havia competit entre amics, aquí a Sant Esteve.

A Sant Esteve?

Sí, fa molts anys. Un grup d’amics, entre ells el meu germà, van fer un circuit. Podria dir que aquests van ser els meus inicis. Al principi no arribava als pedals, m’agafava el meu pare o amics i jo portava el volant. Després, als 12 o 13 anys, practicava en aquest circuit.

Què és Tresina Sport?

És un grup d’amics de tota la vida, format pel David Boltà, el Jordi Boltà i jo, i que vam decidir enguany compartir la nostra afició per les curses d’autocross. Individualment havíem corregut, però en modalitats diferents. Per diverses raons ho vam deixar i ja feia temps que volíem tornar-hi. Finalment, vam decidir fer un equip amb cara i ulls: crear www.tresinasport.es.vg, intentar buscar sponsors ... Vam buscar un nom i ens vam repartir aquestes tasques.

A quins campionats heu participat?

Actualment en dos. D’una banda, jo estic en el Campionat de Catalunya, i de l’altra, els tres competim en l’Open Demon-Car Sunoco, de Lleida. Vam decidir fer aquest darrer perquè és paral·lel al Campionat de Catalunya i la puntuació d’algunes carreres et serveix per als dos. 

Per què la resta d’integrants de Tresina Sport no estan al Campionat de Catalunya?

De fet vaig participar per mala sort. Vaig tenir una sèrie de problemes a les curses del Demon-Car. Estàvem a juliol i només havia participat en una cursa i fins l’octubre no hi havia la següent. Tenia moltes ganes de córrer i com que em servia una puntuació per l’altre m’hi vaig animar. En canvi, ells no es volien dedicar a fer el Campionat de Catalunya per conservar la mecànica i dedicar-se només al Demon-Car. tot i que ells no van córrer, em van recolzar molt. Amb les curses que ja he fet del Campionat de Catalunya, el segon lloc ja és meu.

Aquesta afecció és una mica cara, no?

Molt. Normalment les inscripcions solen costar entre 70 i 90 euros per cursa, més la llicència catalana (que entra l’assegurança) que són uns 150-180 euros l’any. A més, en el cas del Demon Car també t’has de fer soci de l’escuderia de Lleida. Si vols anar per tot l’estat t’has de treure la llicència espanyola que val gairebé el doble. Encara que això és el de menys, perquè el veritable problema és el cotxe i el seu condicionament especial però, sobretot, el seu manteniment. A part, els desplaçaments, perquè el cotxe no pot circular i has de transportar-lo en un remolc.

Quines satisfaccions et dóna?

Em diverteix molt i amb l’equip ens ho passem molt bé. Hi ha qui el diumenge va a esquiar i jo marxo a córrer.

Quins plans teniu de futur?

De cara a l’any vinent, com ja hem vist que funciona molt bé l’equip i que hi ha molt bon rotllo, ens agradaria fer més coses. Per ser el primer any els resultats han estat molt millor del que podíem esperar.

T’agradaria dedicar-t’hi professionalment?

I tant! Però és molt difícil perquè es necessiten molts diners per tenir una mica de renom. L’inconvenient és només monetari, perquè la familia sempre m’ha recolzat. Hi dedico moltes hores, visc a sobre el taller i a vegades quan acabo de sopar torno a baixar. Perds moltes hores, però quan estàs en la carrera i les coses surten bé, et compensa. I sobretot penso que tot això no hauria estat possible sense el suport de la meva família i de la gent que sempre ha estat al meu costat. Bé, i com no ... dels sponsors!

   M.M.

 

        

TORNAR