PUBLICAT A el periódico de catalunya, 4 DE GENER DE 2.004
 
 Suplement setmanal de motor
 

PROTAGONISTES
LA MILLOR MANERA DE CREMAR ADRENALINA


• Els germans David i Jordi Boltà i el seu amic David Vilanova han format un equip amb el qual participen en totes les carreres que tenen a l'abast. Hi deixen anar la seva passió i es desfoguen.

 

Foto: MARC VILA

Bojos per l'autocròs Els membres de l'equip Tresina Sport, David (amb ulleres) i Jordi Boltà, i David Vilanova (amb jaqueta), davant d' un Peugeot 205 de l'equip

Foto: MARC VILA

FERRAN IMEDIO
BARCELONA


David Boltà és un dels apassionats més irreductibles d'aquesta modalitat. Amb el seu germà Jordi i el seu amic David Vilanova, han format l'equip Tresina Sport, que fins i tot té una pàgina web (www.tresinasport.es.vg). Participen en totes les carreres que poden, ja siguin campionats socials com el de Masquefa ("és una prova magníficament organitzada", afirma) o provincials, com el de Lleida, anomenat Open Demon Car Sunoco. En un parell de frases, Boltà resumeix el perquè de tanta afició: "Cremes molta adrenalina, et desfogues molt perquè avances molts cotxes, fas molts salts, molts derrapatges...".
Un altre dels arguments per participar en les carreres d'autocròs és que, amb aquestes curses, un aprèn a competir, perquè resulten realment assequibles. "L'autocròs és l'essència, la base del món del motor --explica aquest aficionat--. Aquí comença molta gent que després fa el salt a altres disciplines. En altres carreres, el cost es multiplica per 50, sense exagerar".

APROFITAR-HO TOT !
quan diu que no exagera, quan se li demanen els comptes d'una carrera social com la que es va celebrar recentment a Masquefa, Boltà respon amb unes xifres d'escàndol, però perquè resulten xifres petites. "Sense comptar el cotxe, ens gastem unes 30.000 pessetes entre els tres, amb la inscripció inclosa. Si un és mecànic i l'altre és un manetes, si compres les peces en un desballestament, t'estalvies molts diners. Aquí s'aprofita tot".

ABANS DEL DESBALLESTAMENT
Aquest trio s'ho curra ("en els campionats socials preparem el cotxe uns dies abans, l'afinem just perquè aguantin la carrera, tot i que això no és garantia de res, perquè al cap de 10 minuts pots haver destrossat l'amortidor"), però hi ha molts participants que fan servir el cotxe per última vegada en aquestes carreres abans de portar-los al desballestament.
Més diners es gasten quan han de reparar els desperfectes soferts pel cotxe (ells corren, segons la carrera, amb dos Peugeot 205 Rally, un 205 GTi i un 205 GTX) o quan participen en carreres de més nivell. "El provincial de Lleida, per exemple, és més seriós, perquè la normativa obliga que tot l'equipament ha de ser homologat", recorda Boltà.

SENSE POR DE XOCAR O BOLCAR
Tampoc no els preocupa la seguretat. No tenen por dels xocs amb altres participants ni les bolcades. "No és perillós, de veritat. Si muntes bé les barres i tens un comportament cívic al circuit, no passa res. Arribem a uns 70 km/h com a molt. Quan bolques, si vas amb casc, ben lligat i amb barres antibolcada ni te n'adones. Jo he bolcat més d'una vegada", afirma Boltà.
Amb un gest ple de convicció, aquest jove de trenta anys confessa que l'autocròs "és una droga", però aconsella a qualsevol aficionat al motor que provi aquesta modalitat. "Ho recomano de debò", sentencia.

 
 

        

TORNAR