Carreras, Brutau i Batlle van guanyar l'autocròs de Vidreres
 

AUTOMOBILISME

 

16/09/05  03:00 h.Després de les vacances d'estiu l'autocròs català ha tornat a engegar màquines i ho ha fet a Girona, concretament a Vidreres, on el Club Esportiu 4 Rodes té el circuit permanent de Can Vives.

Un total de 38 pilots van presentar-se en aquestes instal·lacions per disputar la sisena prova del Campionat de Catalunya d'Autocròs.

D II-A Turismes 1600

Destaquen en aquesta categoria les baixes de Jordi Boltà i Modesto Cabeza. Els entrenaments donaren uns temps rapidíssims a Carreras (Peugeot 106), seguit de David Boltà (Peugeot 205) i Viñals (Peugeot 106). Les mànegues van ser repartides entre els anteriors, i s'hi va afegir Soldevila, amb un Saxo. L'AX de López i el Fiesta de Donnay van fallar. La primera posició aconseguida pel Peugeot 106 de Carreras en l'arrencada va ser primordial per a la victòria. El ritme era molt igualat i després del seu difícil avançament ni Viñals (Peugeot 106) ni Boltà (Peugeot 205) pogueren passar-lo. El segon va perdre aquesta posició per problemes de canvi, encara que va aguantar en tercer lloc la pressió del Peugeot 205 de Sala, el qual va tenir un millor temps en cursa després de la bolcada de Bonamusa (Peugeot 205), però no va ser suficient per passar a Viñals. Soldevila, cinquè, no va tenir rivals a prop, si bé el seguien en una aferrissada lluita els Corsa de Vives i Grébol i el Peugeot 206 de Cano.

DII Turismes 2000

L'absència dels germans Cánovas va donar ales a la resta de pilots que lluiten per poder estar a la seva alçada. Novetat destacada l'Opel Corsa de Barcons, però acabada la cursa, evidencia la falta de posta apunt, però promet ser guanyador. Als entrenaments els millors amb diferència foren l'Opel Kadett de Brutau i els VW Golf de González i Salichs.

A les classificatòries, els dos primers varen guanyar les seves, amb doble victòria per al garrotxí Barcons. Sortida rapidíssima de Barcons, que tot i això va perdre la primera posició en favor del Golf de Moisès González, el qual va tocar-lo i guanyà l'interior bo, situant-se líder; els comissaris van considerar-ho correcte.

El Corsa de Marc Barcons, força nerviós en tercera posició, es menjà els talús per acostar-se a Salichs i González, fins que el palier va abandonar-lo. Mentrestant, pel darrere, Brutau (Opel Kadett), havia de lluitar amb Masllorens i Capellera per arribar a dalt del podi, cosa que va aconseguir, compensant així l'error de col·locació a la graella. Els Seat Ibiza de Capellera i Chaume varen lluitar de valent amb l'Opel Kadett de Masllorens i el Peugeot 205 de Rey va estar en la lluita.

DIV Monoplaces carcròs

En aquesta categoria es va trobar a faltar el millor pilot gironí, De Maria, molt concentrat en el campionat espanyol. Però el veïns de Tordera tenien les seves opcions, com va demostrar el petit dels Montalbán, Albert, que va superar Puigvert, Batlle i els seus germans als entrenaments.

A les classificatòries, tant Rafel com Santiago varen tenir la seva oportunitat juntament amb Puigvert i Casas, tots ells amb Speed Car. Força enrenou als primers metres de la final, on Puigvert va sortir bé, però traçà obert i Santi Montalbán el va passar; també ho va fer Batlle, el qual es situà primer, lloc que ja no deixaria.

Puigvert va aconseguir només acostar-s'hi un cop va superar Santiago, amb problemes al monoplaça. Jordi Casas amb el cotxe del seu cosí Jaume, no va poder amb el de davant per ben poc. El primer Demon era el de Calvo, que va acabar sol, mentre que Albert Montalbán va lluitar amb Ruzafa (Xtrm). Roca, Calm, Llamas, Cárdenas i Sánchez anaven en un altre grup

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TORNAR