CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
MASQUEFA,  16 DE NOVEMBRE DE 2.008

El passat diumenge dia 16 de novembre es va disputar la darrera cursa de la temporada 2.008 del Campionat de Catalunya d'autocross a la veïna localitat de Masquefa. Si fins a la data ja sabíem que la gent de l'Escuderia Gas a Fons ( www.gasafons.com ) eren molt meticulosos a l'hora de fer les seves proves, a partir de la data d'avui es recordarà com una de les curses més ben organitzades de tot el Campionat de Catalunya.

Val a dir que es varen complir els horaris religiosament, que la tasca dels jutges de cursa va ser exemplar (es varen arribar a senyalitzar que hi havia vehicles lents a la pista, fet que no es veu ni al Campionat d'Espanya), que la pista va aguantar de forma implecable TOTA la cursa i que, fins i tot, al finalitzar es podia haver realitzat una altre prova. Només s'els hi pot posar un però, i es que a la 1ª classificatòria de la Divisió IIA, i degut a la gran feina de compactació de la pista, aquesta no va obsorbir la aigua del reg de la cuba i va deixar la pista molt delicada, que no enfangada, sinó que relliscava exageradament.

Com ja us vàrem avançar, en Tresina Sport hi acudia amb en Vicente de la Torre, el qual es jugava el sotscampionat amb en Joan Soldevila, i amb en David Boltà, el qual només ha pres part a quatre curses del Campionat.

Als entrenaments, nova "pole" per al Campió d'Espanya i Catalunya Marc Barcons, seguit d'en Vicente de la Torre, d'en J.Soldevila i en David Boltà en 4a posició.

A la 1ª màniga, i en una pista molt delicada per lo lliscant del terra, bona sortida d'en David Boltà que avançaba Soldevila i de la Torre i es posava darrera d'en M.Barcons, tot i que es veia superat per en Vicente i començaven entre ambdós un frec a frec d'avançaments que finalitzaria a favor d'en David, entrant en 2ª i 3ª posició darrera de Barcons. En aquesta màniga, en Joan Soldevila patiría una avaria a la caixa de canvi del seu citröen saxo que el feia abandonar, fet que suposaba que, en Vicente de la Torre, es proclamaba automàticament SOTSCAMPIÓ DE CATALUNYA!!!.

A la 2ª maniga, nova victòria d'en M.Barcons, seguit d'en vicente i d'en David Boltà, el qual va estar pressionat en el tram final de la cursa per en David Cabeza, en una emocionant lluita, entrant a la meta amb una diferència de 0.023 segons !!!

La final es presentava oberta, doncs la superioritat de Barcons era manifesta, però tant en Vicente, con en David Boltà i en David Cabeza, havíen rodat en temps similars. La sorpresa saltava quan en M.Barcons patía una avaría i es col·locava De la Torre al capdavant, seguit de Boltà i Cabeza. Mentre en Vicente agafava uns metres de ventatja a en Boltà, aquest no es podia desenpellegar d'en Cabeza, que probava volta rera volta de passar-lo, mentre en Boltà es defensava com podía dels atacs del pilot local. Aquesta lluita va mantenir molt entretingut al públic per la agressiva conducció de Cabeza que, per ben poc no va poguer passar a en D.Boltà. Amb tot això, en Vicente de la Torre entraría primer en solitari, guanyant la seva primera cursa de la temporada sense paliatius, seguit d'en David Boltà i d'en David Cabeza.

Desde aquestes línies, tots els integrants de l'Equip Competició Tresina Sport, volem felicitar a en Vicente de la Torre pel sotscampionat aconseguit, en una temporada d'adaptació al nou cotxe i amb un final d'any excepcional.

FELICITATS VICENTE!

A la Divisió II, la cursa amb menys inscrits, en Jordi Costa marcava la "pole" però una avaria a la caixa de cambi del seu corsa el deixaria fora de cursa ben aviat. Les dues  mànigues  varen ser guanyades per en Jesús Molas així com la final, seguit del pilot d'Escuderia Garrotxa Josep Serra i del Camnpió d'Espanya i Catalunya Joan Salichs.

A la Divisió IV (car cross), la cursa es presentava molt emocionant, doncs eren 3 els pilots amb opcions de guanyar el Camopionat, en Santi Montalban, en Marc Batlle i en Jordi Puigvert. Ben aviat varen demostrar que anaven per feina, doncs varen marcar els 3 millors temps als entrenaments, amb "pole" per a en Puigvert, seguit de Batlle i Montalbán. Les classificatòries es varen repartir entre Batlle i Montalban i amb en Puigvert en 3era posició en ambdues. L

a final es presentava molt oberta. Finalment i després de no cometre errades, mantenint un altíssim nivell, la cursa i el Campionat de Catalunya varen ser per a en Marc Batlle, per davant de Santi Montalbán, i amb en Jordi Puigvert que es veia obligat a abandonar per avaria mecànica.

L'Escuderia Gas a Fons ha demostrat un cop més les ganes i les bones maneres que ténen de organitzar curses i, a més, s'ha donar per tancat aquell tòpic que planejava sempre sobre el circuit de "La Pedrosa". A partir d'aquest cap de setmana, ja ningú podrà dir que no va a córrer a Masquefa per culpa del circuit (aviam quines excuses posaran a partir d'ara).

Un fet que preocupa, i molt, entre les pilots de regularment prenen part al Campionat, és la baixa inscripció que ha registrat en les darreres curses. S'haurà de fer una bona tasca si no es vol que aquest Campionat perdi la solera que ha disfrutat durant els darrers anys, i aquesta és una tasca que implica a pilots, escuderies i, sobretot, a la Federació Catalana d'Automovilisme. Esperarem aconteixements.

RESULTATS CURSA (pdf)

PRÈVIA CURSA

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT

 
 
TORNAR