XI RESISTÉNCIA SOCIAL

CASTELLBISBAL, 23 DE NOVEMBRE DE 2.008

El  passat diumenge 23 de novembre es va disputar a la veïna població de Castellbisbal una ressisténcia de 3 hores de durada organitzada per la gent de "Potarrojos Competició", la qual servia per tancar el Campionat Inter-Social creat entre les escuderies Gas a Fons de Masquefa, Potarrojhos Competició de Castellbisbal i Motor Club Sentmenat. Tresina Sport hi va acudir amb els seus dos equips, el format per en Marc Vilanova i Oriol Gel y l'altre format pels germans Ivan i Xavier Margarit.

Tot i que cap d'ells teníen opcions al pódium del Campionat degut a la abséncia a alguna de les curses que s'han disputat, sortíen amb totes les ganes del món després de força díes sense disputar cap cursa, sobretat en Marc i l'Oriol que desde l'accident patit al circuit de Masquefa el passat mes de març.

El circuit de Castellbisbal, en aquesta ocasió, no va aguantar gens, doncs quan portàvem 30 minuts de cursa, el forats i ondulacions que es varen fer, li donaven a la cursa una duresa extrema, doncs poques vegades, per no dir mai, havía estat tant malament.

A la 1ª mitja hora, l'equip del Marc i l'Oriol, es col·locava en tercera posició provisional, lloc que anirien conservant, doncs en Marc rodava a un ritmne molt constant, avançant cotxes constantment. Per altra banda, l'Ivan Margarit entreva a boxes doncs notava unes vibracions fortíssimes al volant que dificultaven seriosament la conducció del seu Opel Corsa. Un cop es va comprobar que podria ser per un impacte als baixos del cotxe i que no s'hi podia fer res, encara que tampoc era perillós, proseguia el seu relleu rodant també a un bon ritme.

Passada la 1ª hora, un safety-car veia com perjudicava a l'Oriol i perdia una volta respecte als dos primers classificats, que eren els que es jugaven el campionat. En Xavi Margarit agafava el relleu i va anar augmentant el rimte progressivament tot i vigilar molt de no trencar el cotxe, instal·lat a la 10ena posició.

La segona hora es varen seguir fetn els relleus i força cotxes anaven cedint a la duresa del terreny, però els de Tresina Sport seguien ambdós en cursa rodant a uns temps constants i vigilant de no forçar excessivament la maquina.

A la darrera hora va ser quan es va començar a moure el tema, doncs l'entrada d'un safety car va fer que en Marc es desdoblés dels dos primers classificats i es col·locava tercer, però a la mateixa volta que els dos primers classificats. En aquell moment, els germans Margarit ja rodaven a la setena posició. La clau de la cursa estaría al darrer relleu i, le veritat, es que ho varem encertar de plè. Quan mancàven 50 minuts per acabar la cursa, es va planificar el darrer relleu i, en un moment clau a on anava a entrar la cuba a regar, i un cop havíen passat els dos primers classificats, varem fer entrar al Marc sense preavís i es va fer un canvi de pilot rapidíssim. La mateixa tàctica es va seguir amb els germans Margarit. Al sortir del box, l'Oriol seguia tercer, però els altres dos vehicles encara havíen de fer el seu canvi de pilot. I així va ser com, a manca de 35 minuts, l'Oriol passava per davant del primer classificat just quant aquest entreva al circuit desde el box, col·locant-se líder de la cursa. A partir d'aquell moment, es varen viure moments de molta emoció, doncs rodaven els tres primers classificats amb una diferència de 3-4 segons. Mentretant, en Xavi Margarit es col·locaba en 5ena posició. A manca de 10 minuts, el segón classificat, avançaba a l'Oriol i es produïa una lluita molt forta pel lideratge de la cursa però, a manca de 4 voltes, un avançament a un doblat feia que l'Oriol ho aprofités i tornés a passar al vehicle pilotat per Tomàs i Nacho Alonso. Desde aquest moment, l'Oriol va tirar molt fort i va agafar uns 10-15 metres de ventatja que li vàren permetre entrar en 1ª posició a la arribada de les 3 hores de la 12ena resisténcia de Castellbisbal, tot i que, posteriorment ens varen notificar que la ventatja final s'augmentava a 1 volta al segón classificat !!!! demostrant així que són uns auténtics experts en la especialitat. Els germans Margarit entraven, per la seva part, en una magnífica 5ena posició tot i els problemes patits al principi de la cursa que els van endarrerir molt al principi.

Un balanç excepcional per a ambdós equips en un any que estat difícil per a tots. Desde aquí, volem felicitar a ambdós equips i animar-los a seguir participant la propera temporada amb la mateixa il·lusió i esforç, doncs ara ja deixen de ser el Júnior Team i passen a ser plenament equips Tresina Sport.

FELICITATS CAMPIONS!

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA

LLISTA INSCRITS CURSA

TORNAR