El Campionat de Catalunya d’Autocròs ha tornat al Circuit Parc de la Serra de Mollerussa per celebrar la cinquena cita de la temporada que, en aquesta ocasió, coincidia amb una nova cita de l’estatal de l’especialitat. La prova, organitzada per l’escuderia Mollerussa, va reunir prop d’una setantena de pilots, distribuïts en cinc categories: la divisió I, per a turismes de fins a 3.500 centímetres cúbics, la divisió 2, per a vehicles de fins a 2.000 centímetres cúbics; la divisió 2A, reservada a vehicles de fins a 1.600 centímetres cúbics; la divisió 3, per a monoplaces de 2 o 4 rodes motrius, i la divisió 4 per als Car Cross.

La cita, de dos dies,  va començar amb les verificacions tècniques i administratives, i els entrenaments, previstos per al dissabte així com les mànegues classificatòries. Les finals es disputarien el diumenge.  La primera en disputar-se va ser la corresponent a la divisió 2A, els turismes menys potents. Xevi Crespi, amb un Citroën Saxo, que ja havia guanyat a Mollerussa al maig, va ser el millor classificat entre els pilots catalans en quedar tercer a la final. Angel Capellera, amb un Citroën C2 va ser segon del català mentre que la tercera posició va ser per al Saxo de Jordi Palau. Capellera i Palau ocuparien la quarta i cinquena posició de la general. La victòria en aquesta categoria se la va emportar Ivan Posado, sent segon Julio Sotelo, ambdós amb un Citroën Saxo.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV II-A

En la divisió 2, de turismes de fins a 2.000 centímetres cúbics, el més ràpid va ser Josep Munné, quart en la general amb un Volkswagen Polo. El segon lloc va ser per a Xavier Crespi, amb un Opel Corsa mentre que el tercer lloc entre els catalans el va ocupar Miguel Gracia, amb un Volkswagen Golf. La victòria general en aquesta categoria se l’emportaria el pilot balear Pau Sampol, amb un Honda Civic.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV II

Joan Enric de María, amb un Speed Car TTR es va imposar entre els participants en la divisió 3, reservada a monoplaces, després de liderar també les mànegues classificatòries.  El pilot català va avantatjar el segon classificat en 9 segons i a més va marcar la volta ràpida al traçat lleidatà.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV III

Perfecto Calviño, al volant d’un Ford Fiesta, va guanyar entre els vehicles de la divisió 1, rodant a un alt ritme pel traçat de Mollerussa.

Finalment es va disputar la cursa de la divisió 4, la dels Car Cross, que és sempre la més concorreguda i espectacular. El millor d’entre els catalans va ser en aquesta ocasió Jordi Puigvert, amb un Speed Car Xtrem, que va ser tercer de la general de la cursa. El segon lloc del campionat de Catalunya el va ocupar Ernest Planas amb un Speed Car Xtrem i el tercer Ivan Piña, amb un Yacarcross, desè i onzè a la general respectivament.  Com ja va succeir fa uns dies la victòria en carrera va ser per a Juan José Moll, amb un Speed Car Xtrem.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV IV

La propera cita del campionat de Catalunya d’autocròs tindrà lloc el 29 de setembre a Lleida.