http://www.tresinasport.com

El passat diumenge 3 de març es va disputar la segona cursa puntuable de la  "Copa Catalana de Resistència 2013" al magnífic circuit de Lleida. Tal i com com ja varem avançar, Tresina Sport només va aportar l'equip format per Antònia Martínez i David Boltà.

Un total de 24 equips es van presentar a la cita en una matinal assoleiada. Un cop passades les verificacions administratives i tècniques, es van dur a terme els entrenaments lliures, a on es va comrpobar que anés tot bé al cotxe realitzant tot just un parell de voltes.

A les 11.00 del matí, es donava el tret de sortida a la cursa amb l'ordre de classificació del campionat i, per tant, en David Boltà sortia des de la tercera posició en sortida "llançada". Ben aviat es va veure que seria una cursa ràpida doncs el Team TDI agafava el liderat impossant un fort ritme, seguit pel Gomo Competició d'en J.Molas, el qual pressionava constantment al líder i en David en tercera posició, ben a prop d'ambdós.

A la volta 9 es produïda el primer canvi de líder, moment en que aprofitava en David per avançar també al líder fins al moment J.Jimenez, col·locant-se en segona posició. El ritme de cursa seguia essent rapidíssim i, a la volta 27, en J.Molas patiria un accident al fer un exterior al final de recta del circuit. Es pot veure la imatge de la càmera onboard de l'equip Ibsauto del moment precís dels fets.

A partir d'aquell moment, en David es situava líder de la cursa i mantindria un frec a frec molt intens (i molt net, lo qual és d'agraïr) amb en J.Jimenez del Team TDI fins arribar al primer relleu. Era el torn de Antònia Martínez d'entrar a la pista i, al cap de 4 ó 5 voltes, es va trobar amb la primera sortida de la cuba a regar el circuit. Després de varies voltes molt delicades per lo relliscós del terreny, va anar agafant un bon ritme, avançant progressivament sense cap tipus d'incident i rodant a un ritme constant i, el que és més important, sense cometre errades.

Aprofitant l'entrada d'un safety car, l'Antònia va entrar per a dur a terme el tercer relleu, el qual es va fer de forma força àgil i va portar de nou a en David a la pista. Momentàniament, varem caure fins a la 4ª posició, tot i que altres equips encara no havien realitzat els seus canvis de pilot. En aquest tercer relleu, veient que la cursa era molt ràpida, en David va seguir apretant de valent i es va trobar de nou en pista amb en J.Jimenez, que tot i que havia perdut 4 voltes respecte a l'equip Tresina Sport, varen mantenir una bonica lluita de nou.

Sense cap incident, van arribar al darrer relleu i van aprofitar per carregar una mica de gasolina doncs, el alt ritme de tota la cursa passava factura al consum del vehicle. Així doncs, era novament l'Antònia la encarregada de portar el 205 fins a la finalització de la cursa, que va poder aconseguir i, a més, rodant a un ritme altíssim i sense errades, tot i patir una nova regada que deixava el circuit molt delicat.

Al voltant de les dues de la tarda, l'Antònia rebia la bandera de quadres que ens designava com a GUANYADORS ABSOLUTS DE LA RESISTÈNCIA !!!!!, fet que va alegrar moltíssim a tots els integrants de l'equip i de la nostre Escuderia doncs, a part de guanyar "a casa", ho feia l'únic equip integrat per una dona.

Fotos cedides per CARLA BONDIA (gràcies!!!)

Va ser una cursa molt ràpida, com poques vegades s'havia vist (es van fer 11 voltes mes que en l'anterior edició)però el peugeot 205 va demostrar un cop mes la seva fiabilitat i el bon ritme que és capaç d'imposar a la pista.  Amb aquest resultat, la parella Sesrovirenca es situa com a líder de absolut de la Copa Catalana de Resistència off-road.

Per Categories, a la classe 1 (vehicles fins a 1.600cc), victòria per a l'equip Tresina Sport de Antònia Martínez i David Boltà amb 133 voltes, seguit del SF Racing de Dani Culebras i Juan Domene amb 131 voltes i, en tercera posició, l'equip Romi Competició de Miquel ferrer i Roger Alhacín, amb 118 voltes.

A la classe 2 (vehicles fins a 2.000cc), victòria per a l'equip Gelida motor de AIgnacio Alonso e Ivan Casanovas amb 132 voltes, seguit del "De Serie Team" de Javier Layunta i Jaume Pujol amb 132 voltes i, en tercera posició, el Team TDI de Jesús Jimenez i Francesc Trota, amb 129 voltes.

Des de l'equip volem agrair l'assistència d'en Salva, d'en Marcos, d'en Xavi i en Ivan, l'Edgar i la Carla i a tots els que ens donen suport que cursa rera cursa ens donen suport. Com no pot ser d'altre forma, volem compartir amb tots ells aquesta victòria!!!

La propera cursa està prevista per al proper mes de setembre....fet que aprofitarem per revisar a fons el vehicle de cara a la segona part de la temporada. Tot i amb això, és probable que hi hagi alguna sorpresa al calendari de cara a finals d'abril, fet que ja es confirmarà......

Video de la cursa (Fed.Catalana)

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA

RESULTATS COMPLERTS

COMUNITAT PREMSA FINAL

LLISTA INSCRITS

COMUNICAT PREMSA PREVI CURSA

Prèvia cursa

REGLAMENT CURSA

CLASSIFICACIÓ CAMPIONAT (després Lleida)

 
 
TORNAR