http://www.tresinasport.com

El passat diumenge 4 de març es va disputar la segona cursa puntuable de la  "Copa Catalana de Resistència 2011" al magnífic circuit de Lleida. Tal i com ja ho havíem anunciat, Tresina Sport hi va prendre part amb l'equip format per David Boltà i Antònia Martínez, els quals acudien a la cita amb la esperança d'haver solucionat els problemes de motor que els acompanyen les darreres curses.

El voltant de les 10.15 es donava el tret de sortida als entrenaments lliures a on es constatava que els problemes tornaven a aflorar, doncs el peugeot 205 tornava a donar problemes de motor, havent de pujar ràpidament a la assistència a intentar solucionar els problemes.

Un cop fets alguns petits canvis, semblava que el 205 tornava a sonar bé i així es van presentar a la graella de sortida, partint des de la 5ena posició de la graella. La sortida, com ja és habitual,  es va fer en format de "sortida llançada" i en David va veure ràpidament que persistien els problemes des de la primera volta.

Foto: Edgar Ruiz

A partir d'aquest moment, en David va decidir no forçar el cotxe i anar a donar voltes a fi i efecte de intentar realitzar el major nombre de voltes de cara a puntuar i va poder portar el 205 fins al primer relleu que portaria a l'Antònia a seguir en aquestes precàries condicions.

Foto: Edgar Ruiz

L'Antònia anava rodant i feia el que podia amb un cotxe que fallava molt i gairebé no tenia poténcia, però al pas per la 1era hora, només havíen perdut 9 voltes respecte al primer classificat, fet que esperançava a l'equip de poder anar fins al final de cursa i agafar algun punt.

Foto: Edgar Ruiz

Quan es portaven 90 minuts de cursa, l'Antònia pujava a la zona de canvi de pilot per entregar el cotxe a en David. En aquest moment només havien perdut 11 voltes respecte al líder però quan va baixar del cotxe, avisava de que el motor cada vegada anava pitjor, s'estava sobreescalfant i donava símptomes clars de que es trencaria.

Foto: Edgar Ruiz

En David va baixar a pista a intentar seguir fent voltes però ben aviat s'adonava que el 205 estava a punt d'aturar-se i va decidir pujar al box. Un arranjament de darrera hora va fer que l'equip intentés seguir la cursa i, quan en David va tornar a baixar a pista, el 205 es va aturar definitivament amb el motor literalment "fos" i va fer que, un cop més, no poguessin acabar una cursa. Tot i els problemes, la persistència de la parella Sesrovirenca, va fer que, al poder realitzar un total de 63 voltes, (més del 50% del primer classificat), agafin uns puntets que, a final d'any, podrien anar d'allò mes bé.

Els guanyadors de la cursa van ser els pilots Miró/Vila/Molas (Sidral racing), seguit per Culebras/Domene (SF racing) i tercers han estat Leiva/Santiago (Levastián).

Per categories, a la la Classe 1 (vehicles 1.600 cc), els guanyadors han estat  Culebras/Domene (SF racing), seguits de l’Ibsauto Team dels pilots Ibañez/Sans i de Rosales/Pagés/Boté de l'equip Caparrally.

A la Classe 2, victòria per Miró/Vila/Molas (Sidral racing), seguits de Leiva/Santiago (Levastián) i de Solanich/Altarriba (Escuderia Osona).

La propera prova de la Copa Catalana es celebrarà al Circuit de Masquefa el proper 29 d’abril

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA

COMUNICAT PREMSA

PRÈVIA CURSA

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT

TORNAR