El passat diumenge 22 de gener es va donar el tret de sortida la ja clàssica prova inaugural de la  "Copa Catalana de Resistència offroad 2012" organitzada per la gent de Potarrojos Competició (http://www.potarrojoscompeticio.com/), Tal i com ja varem avançar, Tresina Sport hi va prendre part amb un sol equip, el format per David Boltà i Antonia Martinez, doncs per diferents motius, els demés equips no hi varen poder participar. Val a dir que, en aquesta ocasió, es va encertar en la preparació del circuit que, al contrari que en d'altres ocasions, va aguantar molt bé les 3 hores de cursa.

Es presentaven a la cursa després d'haver aconseguit el títol de campions a la classe 1 la passada temporada 2011 i amb moltes ganes de fer un bon paper. La sortida es va fer darrera del safety car, el qual va haver de donar unes quantes voltes abans de posar el semàfor en verd per culpa d'algun transponder que no funcionava prou bé.

Un cop es va llançar la cursa, l'equip Sesrovirenc es va assentar en posicions capdavanteres des de les primeres voltes, arribant a la primera 1/2 hora de cursa en 4a posició. Una forta regada al circuit va fer que es produïssin força col·lisions entre vehicles, uns de forma totalment involuntària i altres provocats per alguns pilots que, any rere any, demostren que no haurien d'estar dins un circuit.

Durant aquest periode, el peugeot 205 va reproduir es problemes que ja va evidenciar a finals de la temporada anterior de manca de poténcia però, donades les característiques del circuit, l'equip de Sant Esteve va poder gestionar força bé aquest hàndicap.

El segon relleu va portar a Antònia Martínez a pilotar el 205, la qual va agafar un molt bon ritme i anava guanyant posicions progressivament, arribant a avançar en una lluita espectacular a l'equip que posteriorment guanyaria la cursa. Un cop finalitzat el seu relleu, l'Antònia deixava el peugeot 205 en una provisional 7ena posició, un cop disputat el 50% de la cursa, però havent fet el canvi de pilot, és a dir, en 7ena posició momentània però en 4a posició real.

El tercer relleu va retornar a en David al volant, el qual va patir tota una sèrie d'interrupcions que va portar a estar gairebé 10 minuts al safety car en pista. Un cop va marxar, en David va agafar un bon ritme i, unit a una millora al rendiment del motor del peugeot 205, va poder avançar força vehicles.

A les dues hores de cursa, l'equip Sesrovirenc rodava en 3era posició absoluta i com a 2ons de la classe 1 però, quan s'acostava la hora de fer el darrer relleu, una inesperada avaria a la caixa de canvis deixava en David aturat a la pista i, com a conseqüència d'això, els obligava a abandonar una cursa que, fins al moment, havien gestionat de forma impecable.

Gràcies a haver realitzat més del 50% de la cursa, l'equip es va classificar en 16ena posició de la general i com a 6ens de categoria, obtenint uns punts que, a final de temporada, segur que ajudaran a aconseguir un altre bon campionat.

La propera cursa està previst que es celebri al circuit de Lleida el proper 26 de febrer.

RESULTATS CURSA

PRÈVIA CURSA

CLASSIFICACIÓ GENERAL CAMPIONAT PROVISIONAL

 

TORNAR