4 HRS. DE RESISTÈNCIA "AUTO HEBDO SPORT"
LLEIDA,  8 i 9 DE DESEMBRE DE 2.012

 

 

Els passats 8 i 9 de desembre, es va disputar la 12ª edició de les "4 hores de resistència Auto Hebdo Sport" al circuit de Lleida. Aquesta prova, que es disputa des de l'any 2.002, acostuma a reunir als pilots més coneguts d'arreu de Catalunya, Aragó, País Basc i Andorra. Pilots amb la solera de Jaume Alguersuari, Dani Sordo, Joan Vinyes, Francesc Gutierrez, Climent Domingo, Francesc Busquets, etc.  tots ells units als autèntics especialistes del món de l'autocross, fan que any rera any, es pugui gaudir de curses molt emocionants. Per tercera vegada, aquesta cursa s’uneix oficialment als actes de “La Marató de TV3”. Aquesta col·laboració es concreta a través de la 13a edició de les 4H DE LLEIDA, que és una de les principals activitats anuals que Escuderia organitza i que, per segon any, passa a ser també una de les Activitats Populars de “La Marató de TV3”.

En aquesta edició ha quedat evidenciat, un cop més, el gran efecte negatiu que té la crisi en aquest esport per la manca de suport a nivell d'esponsoritzacions, doncs només hi havien 22 vehicles inscrits. Esperem que a la propera edició millori tot plegat i es pugui omplir el box fins dalt d'equips amb ganes de passar-ho bé i donar un bon espectacle.

En aquesta edició, Tresina Sport hi va prendre part amb un sol equip de tres pilots format per:

ANTÒNIA MARTINEZ DAVID BOLTÀ VICENTE DE LA TORRE

El dissabte al matí es van fer les verificacions administratives i tècniques i els equips van acabar els retocs que faltaven per afrontar la cursa amb garanties. A primera hora de la tarda es van dur a terme el entrenaments lliures, a on Tresina Sport hi va prendre part amb l'Antònia i en Vicente per fer un test al cotxe per a verificar el seu bon funcionament. En aquest punt, el peugeot 205 feia un soroll a una de les transmissions que no donava confiança.

Entrenaments lliures

Els entrenaments cronometrats es van fer a continuació i va ser en Vicente de la Torre el encarregat de marcar un bon temps per a la graella del diumenge. Quan tot just començava la 5ena volta, una transmissió es trencava i deixava el peugeot 205 aturat a la pista. Aquest fet va provocar la 16ena posició a la graella del diumenge.

Entrenaments cronometrats

El diumenge al matí, després d'haver reparat el cotxe el dia anterior, ens presentàvem a la graella i es donava el tret de sortida a la cursa al voltant de les 10 del matí en el format de "sortida llançada". Va ser en David qui va començar la cursa i va anar recuperant posicions progressivament fins arribar al primer relleu sense incidències.

Classificació a les 00h: 30' de cursa

Classificació a les 01h: 00' de cursa

El segon torn va ser per l'Antònia, que en aquesta ocasió no era la única dona a la pista doncs, l'equip Vinyes-Dabad presentava entre els seus pilots a la Andorrana Amàlia Vinyes, rivals a la mateixa categoria. L'Antònia va agafar un molt bon ritme, ràpid, constant i sense fer patir la maquinaria, i va poder mantenir la setena posició i rodant com a 5ens de la classe 1 podent arribar a la finalització del seu relleu amb la maquinària intacte.

Classificació a les 01h: 30' de cursa

Quan es portava gairebé 90 minuts de cursa, l'Antònia va cedir el torn a en Vicente de la Torre, el qual incrementava el ritme de l'equip inicialment fins que es va trobar sense frens. Aquest fet va provocar un canvi substancial en el ritme de l'equip, rodant ràpid però conservant al màxim el no cometre errades. Per sort, el circuit de Lleida és molt ampli i permet rodar ràpid, havent-t'hi només 2 punts amb frenades fortes, que és a on es va perdre més temps.

Classificació a les 02h: 00' de cursa

Poc a poc es va anar escalant posicions pel ritme constant dels tres pilots de l'equip, alhora afavorit per no aturar-se ni una sola vegada més que pels canvis de pilot. Altres equips van patir avaries, alguns van poder tornar a pista i d'altres van acabar la cursa prematurament.

Classificació a les 02h: 30' de cursa

El següent relleu portava a en David al volant, seguint amb la tònica del company d'equip i rodant el mes finament possible.

Classificació a les 03h: 00' de cursa

Tot i que feia poca estona que en Vicente estava rodant, un safety car provocat per l'avaria d'un vehicle, va ser aprofitat per l'equip per a fer el darrer canvi de pilot i es va decidir que fos en David el que intentés portar el 205 fins a l'arribada.

Classificació a les 03h: 30' de cursa

A manca de 15 minuts per acabar la cursa, l'equip es posicionava en segona posició absoluta i es va veure superat per l'equip format per Costa/Salichs, al no poder aguantar el ritme per la precària situació dels frens.

Tot i amb això i no exempt de nervis, es va poder arribar al final de la cursa i passar per sota la bandera de quadres com a guanyadors de la classe1 (vehicles fins a 1.600cc) i com a 3ers classificats scratx(absolut).

Classificació a les 04h: 00' de cursa

La alegria va ser molt gran per als tres integrants de l'equip, conjuntament amb en Marcos Besantes, company que ja fa temps que col·labora amb nosaltres i que va ser de gran ajuda durant tot el cap de setmana.

La cura va ésser guanyada per l'equip Gomo Competició, format per en Jesús Molas i Marc Vila amb 178 voltes, seguit de l'equip Inter-Car 2 de Joan Salichs i Jordi Costa, amb 171 voltes i amb l'equip Tresina Sport de David Boltà, Antònia Martinez i Vicente de la Torre en 3era posició, amb 170 voltes.

Classificació Final oficial

Classificació final per classes

 

Nota de premsa final

Llista d'inscrits provisional

Palmarés de la prova

Previa cursa

 
TORNAR