www.tresinasport.com
 

 

 

El passat diumenge 23 d'octubre de 2.011,  es va disputar la setena i definitiva prova del Campionat de Catalunya d'autocross a la veïna localitat de Castellbisbal. Era la segona vegada que el circuit del "Serral de la Verdolaga" acullia una prova del Català de velocitat sobre terra. Sota la direcció de la gent de Potarrojos competició (http://www.potarrojoscompeticio.com/) es va disputar una matinal de curses que no va deixar indiferent ningú, doncs varis van ser els pilots que van acabar molt enfadats, fet que es podia haver evitat.

Tresina Sport es va presentar amb els seus dos pilots, en David Boltà i en Joan Soldevila. En David es jugava el campionat i sortia a la cursa amb una ventatja inicial de 22 pts sobre en Xevi Crespi, els pilot de Vic que està realitzant un final de temporada impressionant. Per altre banda, en Joan volia aconseguir un bon resultat i comprobar si la fiabilitat que va aconseguir a Alguaire tenia continuïtat.

Els entrenaments ja varen evidenciar que la matinal seria dura, doncs un cop finalitzada la primera sèrie d'entrenaments, el circuit quedava molt degradat, amb un pam de terra que feia molt difícil anar de pressa i feia patir molt les mecàniques. Tot i amb això, en David marcava el 2ón millor temps (fent una passa més cap al títol)i en Joan el 5é.

A la primera màniga, mala sortida per a en David que errava al engranar la 2ona marxa i perdia posicions. En un parell de voltes va remuntar-ne 3i es va col·locar en 5ena posició, lloc que ja no abandonaria fins al final, mantenint al màxim la mecànica. En Joan, després de fer una bona sortida i donat el mal estat del circuit, impactava fortament amb els baixos del cotxe i abandonava la màniga per precaució i amb un important cop a sota que no li va impedir reprendre la cursa més tard.

A la segona màniga, en David va sortir força millor i es situava 4art darrera O.Gonzalez, podent-lo avançar a la segona volta. A la quarta volta, en David s'acostava a en Joan, el qual havia fet una espectacular sortida i el superava, podent arribar a final de la màniga en segona posició.

A la final, una bona sortida va facilitar la resta de la cursa, doncs al primer revolt en David es situava en 2ona posició, lloc que mantindria fins al final, proclamant-se Campió de Catalunya d'autocross en Divisió IIA i els subcampionat absolut de turismes!!!!. En Joan, es va veure molt perjudicat per la acció antiesportiva d'en O.Gonzàlez, el qual va impactar a la roda d'en Joan quan aquest intentava avançar-lo, provocant el trencament de la direcció del citröen saxo.

Al baixar del cotxe, en David va rebre les felicitacions dels companys de cursa i de tots els acompanyants que varen poder assistir a la cursa. En paraules del propi pilot: "Vull donar les gràcies a tota la gent que m'ha ajudat aquesta temporada i que no han estat pocs, sobretot a la meva dona l'Antònia, a la meva família, a la família Soldevila, al meu company Vicente, a en David Vilanova, als germans Margarit i a molta mes gent que segur em deixo i han estat al nostre costat...Gràcies a tots"

Resultats Divisió IIA

La polèmica més important es va produir a la Divisió II quan, durant les mànigues, els comissaris van deixar passar la reiterada conducció antiesportiva d'un pilot. Aquest fet, va fer que el pilot perjudicat per ambdues accions, es prengués la venjança per la seva part, provocant l'abandonament d'ambdós i el conseqüent enfrontament físic i verbal. Si s'hagués sancionat quan tocava, això no hagués passat. Tot plegat, uns fets lamentables que no s'haurien de repetir. La cursa va ser guanyada per en Jordi Costa, seguit del Campió de la categoria, en Joan Salichs i d'en Xevi Crespi.

Resultats Divisió II

L'altre punt calent va estar a la final dels car cross quan, una regada fora de tota lògica, deixava una pista impracticable que feia que els pilots haguessin de fer malabarismes per aguantar-se a la pista, provocant la cancel·lació prematura de la final per un accident en un lloc molt delicat. En aquest final, l'abandonament d'en Marc Batlle va ser aprofitat per en Jordi Puigvert per adjudicar-se un nou campionat de Catalunya.

Resultats Divisió IV (car cross)

Prèvia cursa

 

 

TORNAR